Alla ägg som säljs i butik ska vara märkta.
Detta är för att man ska veta exakt vilken gård
ägget kommer ifrån. Det talar också om hur ägget
är producerat, om hönan sitter i bur, är
frigående, eller lever ett ekologiskt liv. Titta
noga när du köper ägg nästa gång.
0SE627
eller 0SE628
Hittar du dessa märkningar på ägget så
kommer det från oss!
0 = ekologisk
producerat
SE = visar att det är producerat i Sverige
627 eller 628 = våra egna gårdsnummer.
Våra ägg hämtas av packeriet en gång i veckan .
De kontrollerar och genomlyser äggen för att de
att det inte är något fel på dem. Sedan sorteras
äggen upp efter storlek och varje ägg får sin
stämpel innan de läggs i kartonger och skickas
ut till butiken.
Om du lägger ett ägg i vatten sjunker ett färskt
ägg till botten medan ett gammalt ägg flyter
upp. Ägg håller sig länge, men man rekommenderar
att man bör äta ägget senast en månad efter
värpning.
Ett kokt ägg snurrar fortare på bordet än ett
okokt. Prova! |